Allt förändras och men ändå är allt som vanligt. En ny hotfull coronamutation har smugit sig ut i världen. Experter säger att den smittar mycket mer men sannolikt är mindre dödlig. Vi fortsätter med vaccin som vapen för att hindra en större invasion. Samtidigt har en kvinna blivit statsminister. Det tog hundra år med kvinnlig rösträtt för att nå den positionen. Ett historiskt ögonblick oavsett partisympatier. Självklart kunde det inte ske utan politisk turbulens. Det var inte kvinnan det handlade om utan ett maktspel. Efter varje val finns en förväntan på att vallöften ska uppfyllas men som vanligt skramlar tomma tunnor mest. Situationen för sjuksköterskor, barnmorskor, poliser och många pensionärer är tuff. Utanförskap, klimatkris, kriminalitet och våldshandlingar fyller media. Årtionde efter årtionde oavsett politisk färg vid makten händer alldeles för lite. Makthavare slår på tomma tunnor för att överrösta sina löften. De trummar även under historiska ögonblick till internationell förvåning.

Advent
Advent är här
corona härjar
i vintermörkret
julljusen tänds
elpriset skenar
när ljus i tillvaron
behövs som mest.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa