För att framföra motorfordon krävs körkort. Den som saknar det får inte köra för allas vår säkerhet. Personen får dessutom inte vara påverkad eller drabbad av sjukdom som medför risker. Om några dagar krävs covidbevis för att delta i vissa aktiviteter. Vi ska dessutom fortsätta att hålla oss hemma om vi inte är friska. Direkt efter beslutet var några personer högljutt missnöjda. De talade om sina rättigheter. Utan covidbevis är man förhindrad att göra vissa saker för sin egen och andras säkerhet. Principen är densamma som för körkort men även likartad med krav på visum. Man kan vara hindrad av medicinska skäl, bristande intresse eller något annat. Utan rätt dokument får man inte göra allt man önskar. Det är ingen mänsklig rättighet att köra bil, resa dit man vill eller få komma in på alla evenemang. Vill man göra vissa saker måste man klara kraven. Men det tycker inte de missnöjda.

Vilse
Väderprognos med
snövindar över oss
vaknar till kyla
blir förmiddag
i strålande sol
vid lunchtid
är jag säker
snövindarna
flög vilse
i nattmörkret.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa