När svenska covidbevis kom fanns två frågor. En var giltighetstiden, den andra myndighetens kapacitet att leverera. Vi fick en giltighet på tre månader när de flesta andra länder hade ett år. De vacciner man fått är ju givna oavsett tidsperspektiv. Den korta tidsgränsen var därför svår att förstå. Sedan svajade systemet när folk ville ladda ner bevisen. Att ha låg leveranskapacitet och kort giltighet var inget vinnande koncept. Myndigheten meddelade dock att kapaciteten var tillräcklig för dem som skulle resa. Att någon behövde covidbevis av annat skäl var inte relevant. Men det fanns diskussioner i flera länder om andra ändamål och de har införts under hösten. När Sverige gör samma sak är fortfarande kapaciteten otillräcklig. Denna gång kommer det i alla fall att åtgärdas. Sedan starten har man dock i tysthet utökat giltigheten. Nya covidbevis gäller i sex månader.

Vägen
Först ner i ett dike
sedan ner i det andra
hitta den rätta vägen
när andra kör före
borde vara enkelt
för uppmärksamma.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa