När svenska covidbevis kom fanns två frågor. En var giltighetstiden, den andra myndighetens kapacitet att leverera. Vi fick en giltighet på tre månader när de flesta andra länder hade ett år. De vacciner man fått är ju givna oavsett tidsperspektiv. Den korta tidsgränsen var därför svår att förstå. Sedan hackade systemet när folk ville ladda ner bevisen. Att ha låg leveranskapacitet och kort giltighet är kontraproduktivt. Myndigheten meddelade dock att kapaciteten var tillräcklig för dem som skulle resa. Att någon behövde covidbevis av annat skäl var inte relevant. Men det fanns diskussioner i flera länder om andra ändamål och de har införts under hösten. När Sverige nu kommer med sina krav är ansvarig myndighet inte förberedd. De uppgradera nu kapaciteten för större volymer nedladdningar. Sedan starten har man dock i tysthet utökat giltigheten. Nya covidbevis gäller i sex månader.

Vägen
Först ner i ett dike
sedan ner i det andra
hitta den rätta vägen
när andra kör före
borde vara enkelt
för uppmärksamma.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster.  Veta mer