En dam som dog vid 94 års ålder sade att givarens hand aldrig blir tom. Som litet barn tänkte jag inte på det men som vuxen har orden bitit sig fast. För alla är livet tidvis tufft. Det kan vara allt från hjärtesorg, sjukdom till en helt havererad ekonomi. För att orka med behöver vi uppskatta det positiva som finns varje dag. Bara att få vakna och känna sig frisk är fantastiskt. Har vi ork kan vi bistå andra. Kanske ge gåvor till en humanitär organisation eller vara volontär. Man kan dela med sig även av det allra minsta lilla. Det är inte storleken på gåvan som har betydelse utan viljan att förbättra en medmänniskas liv. Vi närmar oss julens högtid. Ska man handla gåvor som är unika är det dags redan nu. Sedan finns det andra gåvor där pengar saknar betydelse. Det är att ge bort en del av sin tid. Att vara medmänniska. Kanske den viktigaste gåvan nu när Covid-19 härjar.

Ensamhet
Ögonens
spegelbild
visar mörka
sorgreflexer
talar om
ensamheten
i tvåsamheten.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa