Ingen vill ha en ny svår pandemivåg. Alla vill stoppa smittan men enighet om hur saknas. Provtagning, sociala restriktioner och vaccinpass diskuteras både här och utomlands. Vaccinering verkar dock alla vara överens om som en utmärkt åtgärd. En tredje vaccindos är nu igångsatt. Kapaciteten som minskat uppgraderas nu för denna nya vaccineringsvåg. Men den sortens våg känns mer sympatisk än en våg av svårt sjuka. Denna evighetslånga pandemi har skapat en mental utmattning. När krafterna tar slut dör man oavsett orsak.

Drömmar
Frusna flyktingar
möts av taggtråd
friheten skymtar
bakom stängslet
hungern river
tarmarna skriker
kroppen värker
drömmar dör
i gränslandet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa