Man kan förstå de som är unga. När de begärt förändring för sin framtida livsmiljö har alldeles för få makthavare lyssnat. När de allra äldsta hotades av Covid-19 ställde hela samhället om. Idag är coronaspöket lite mindre. Samtidigt är pensionsdebatten het. Alldeles för många upplever att pensionen är för liten. Men livet för dem som är unga är verkligen inte lättare. Hoten mot livsmiljön är en realitet. Klimatspöket växer och hotar framförallt deras framtid. För dem är tankar på framtida pension underordnad. Frågan om moder Jord kommer att vara ett bra hem överskuggar allt. Med all rätt kan de kräva att deras spöke ska bekämpas lika hårt som Covid-19.

Makthavare
Löften som nysnö
ett ögonblick lysande
men urlakas i ljuset
rinner ned i marken
göms och glöms.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa