Så har ännu en stor makthavare spridit falska nyheter. Denna sydamerikan beter sig som en nordamerikan som inte längre är makthavare. Hittar på och kallar det fakta. Ska vi slippa ur pandemins värsta grepp måste vi vaccinera oss. Det är sakkunniga och forskare överens om. Att sprida dumheter förlänger bara denna eländiga smittspridning. Här hemma är de flesta makthavarna positiva till vaccinering. Givetvis finns några antivaxxare även bland dem men de flesta är inte resistenta mot fakta. Sedan har vi gruppen 20-40 år vilka har en lägre vaccineringsvilja än resten av befolkningen över 16 år. Man kan fundera varför de inte vill ta vaccin. Hundratals miljoner doser är givna så faktabas finns. Så länge ingen motbevisar alla dessa dosers skyddseffekt så tar vi dem. Ja i alla fall de flesta av oss.

Höst
Hösten omfamnar
ruskar om naturen
löv sprids för vinden
en färgkaskad
mot grå himmel
sommaren har rest
till sydligare länder
här uppe i norr
samlar kung Bore
vita flingor i en säck
som snart ska tömmas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa