Åter igen har ett antal människor mist sina liv under dramatik. I ett grannland har en man med pilbåge och stickvapen härjat. I ett annat europeiskt land har en politiker avlidit efter att han knivhuggits besinningslöst. Här hemma registreras ytterligare trettio dödsfall där personen haft Covid-19. Alla dessa dödsfall skapar rubriker. Mångdubbelt fler dödsfall ser humanitära organisationer på grund av miljöpåverkan och svåra livsvillkor. De dödsfallen sker året runt med mycket mindre mediabevakning. Våra liv har olika medialt värde där det geografiskt nära och akuta ofta prioriteras högst. Man kan bli hjälte genom att rädda någon i en akut situation. Men det skapas inga stora rubriker om dem som ställer om sina liv med tanke på klimateffekter och orättvis resursförbrukning. Ofta genom att offra något de annars gärna hade ätit, gjort eller ägt. Insatser i det tysta med tanke på framtida generationer både geografiskt nära och långt borta.

Kolonilott
Du plockar sakta
de sista redskapen
från kolonilotten
allt är skördat
det mesta ätet
nu kommer vilotid
i trädgårdslandet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa