Pandemin är inte över och risken för svår sjukdom och död en verklighet. De äldstas gamla kroppar har inte full förmåga till försvar mot smitta. Vaccin stärker skyddet men är ingen garanti. En liten kommun i norr lyssnade på de äldres rädsla för ovaccinerad personal inom vård och omsorg. De valde att omplacera de som inte vaccinerats av olika skäl. Nu följer stora regioner efter och gör samma sak. Någon måste ersätta dem som förflyttas. Kanske innebär dominoeffekten att andra sätt att fördela arbete provas. Kanske öppnas dörrar som alltid varit stängda eller bara på glänt. Både personal och de äldre är värda bra villkor. Nytänkande i pandemitid kan ge mervärde om makthavarna är lyhörda.

Dåtid möter nutid
Hundraåringen
ser i spegelbilden
ett bekant ansikte
hälsar på föräldern
som lever i minnet
där nutiden dött.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa