Man kan få sitt genombrott som artist eller idrottare. Det är positivt. Nu får några äldre ett mer negativt. Trots dubbla vaccinsprutor gör Covid-19 ett genombrott i deras skydd. Vid hög ålder är skyddet ofta inte lika hållbart och starkt. Ändå är det få som drabbas och de flesta får en lindrig sjukdom. Men det finns några som drabbats allvarligt. För att mota bort ännu en våg bland 80-plussare och riskgrupper erbjuds de påfyllning av vaccin. Coronavirus har spridits över världen tidigare men detta utbrott har varit en elakare variant. Experter och makthavare har hittills inte dödat den besten. Men dem försöker dressera den så att den kan hållas under kontroll. Återstår att se vem som är smartast och vinner kampen. Covid-19 är en slug rackare som hela tiden hittar nya förklädnader för att luras.

Döden
Världen är delad
i den ena
kan man äta
i den andra
kan man svälta
sig till sjukdom

döden
kan nå båda
inne på sjukhus
för de gigantiska
i en modersfamn
för de undernärda

Covid-19 kan nå alla.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa