I universitetsstaden Uppsala har de unga köat till sina studentnationer direkt när restriktionerna försvann. Vissa som sett köerna har oroat sig. Deras rädsla för att smittspridningen ska öka konkurrerar med studenternas livsglädje. Livet är, som alltid, en kompromiss där vår risk att dö ställs mot de risker vi tar. Vissa beslut tar vi medvetet och andra omedvetet. Alla beslut ger konsekvenser. Sällan kalkyleras risken att dö innan åk på sparkcykel eller inför bilresor. Med pandemin kom vår dödlighet i fokus och det stora antalet svårt sjuka på sjukhus. Pandemin har stulit livstid och liv. En alltid aktuell fråga är om vi ska fylla åren med liv eller livet med år. Studenterna i kö valde socialt liv och glädje.

Distansarbete
Arbetslaget övervakas
allt ska registreras
förklaras och motiveras
arbetsglädjen förgörs
resultaten förstörs
medan alla förhörs
av trygghetsknarkaren.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa