Så har även Norge beslutat att Covid-19 nu går att jämställa med en säsongsinfluensa. Sverige visar positiva siffror enligt ansvarig myndighet. Vi kan gå vidare mot en normalare vardag. Ett rejält bakslag kom dock när man från norra Sverige rapporterade ett utbrott med flera dödsfall på ett äldreboende. De riktigt gamlas skydd av vaccin kanske har avtagit för mycket. Eller så var det bara deras tur att gå vidare på grund av ålder och krämpor. En liten infektion, oavsett av vad, kan ju räcka när krafterna börjar sina. Vi som inte känner de drabbade eller situationen har ingen aning. Men förslag finns att de allra äldsta borde erbjudas en tredje dos. Frågan diskuteras bland sakkunniga men besked saknas.

Gamlingen
Den rynkiga handen
sträcks ut mot valpen
blir slickad och nafsad
gamlingen ler trött
men ögonen lyser
av livsglädje.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa