Det är beslutat att unga mellan 12 och 15 år ska erbjudas vaccin. Givetvis kommer vissa föräldrar att säga nej tack och andra bli glada. Samtidigt fortsätter diskussionerna om vuxnas behov av en tredje dos. Den stora frågan är hur fort skyddet avtar. De med extremt nedsatt immunförsvar har redan erbjudits. Riktigt gamla brukar generellt behöva öka sin motståndskraft. Dem erbjuds därför influensavaccin varje år. Sedan är det alla vi andra vuxna. Sverige har använt tre olika vaccin med varierande dosintervall även för samma vaccin. Ansvarig myndighet har ändrat rekommendationen och personer kan ha gjort egna val. Dessutom är vi alla individer med olika starkt immunförsvar och respons på vaccin. Direktiven om vaccin är en kompromiss utgående från aktuella fakta och tillgång på vaccin. Vilket varit tydligt när länder agerat olika. Återstår att se hur det blir med nästa dos i lagom-landet Sverige. Vi brukar inte vara först, inte heller sist.

Arbetslösa dagar
Hårda vindbyar
blåser tillbaka
år av drömmar
som aldrig blev av
blottlägger din
kärlek som torkat
tristessen som grott
karriären som brutits
banar väg för gråten
ett strilande regn
av inre frustration
blöter dina fötter
som går vidare på
vindpinad mark.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa