Så vet vi att ovaccinerade, oavsett orsak, ombeds följa särskilda regler. Eller egentligen hålla kvar vid de rekommendationer som de vaccinerade slipper vid månadsskiftet. Länder med striktare hållning har använt sitt coronapass för att tvinga fram det beteendet hos antivaxxare. Som effekt har protester utbrutit. Ändå är det ovaccinerade som löper störst risk för svår sjukdom och död om dem inte följer reglerna. Återstår att se hur det blir här i Sverige. Här har makthavarna stor tilltro till att antivaxxare gör som dem önskar utan Covidpass som förstärkning. Tvivlare finns för redan idag har majoriteten svårt sjuka i Covid-19 inte tagit de erbjudna två doserna vaccin.

Rädsla
Det okända
skapar rädsla
vissa söker svar
andra förtränger
några hittar på
skapar myter
göder rädslan
vissa dör i tron
på myterna.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa