Vi närmar oss skarpt läge. Den tidpunkt då allt ställs på sin spets. Alla över 16 år har erbjudits vaccin mot Covid-19. Vissa barn i riskgrupp har även fått det. Bland 16-plussare finns idag dem som har antikroppar, en majoritet är vaccinerade och vissa har medicinska skäl att inte ta vaccin. Sedan finns antivaxxare som av olika skäl inte vill ta vaccin. Den sista gruppen har skapat utmaningar utomlands. Rapporter i media visar till och med demonstrationer då dem inte fått samma frihet från restriktioner som övriga grupper. Idag är det framför allt de ovaccinerade som belastar vården. Allas rätt till vård är odiskutabel. Den glödheta frågan idag är om antivaxxare ska ha andra restriktioner än övriga i befolkningen. Eller ska deras val påtvinga övriga i befolkningen fortsatta restriktioner. Eller kommer Covidbevis att användas för att balansera smittorisker i vissa situationer. Kanske kommer besked från ansvariga makthavare på dagens presskonferens.

Utsikt
Höstens färgpalett
får gråare toner
bakom fönsterglas
snabba tag renar
fram växer hösten
i all sin färgprakt
på andra sidan.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa