Ansvarig myndighet har meddelat att restriktionerna upphör om tre veckor. Återigen tog det bara något dygn innan diskussionen var igång. Lämpligheten att öppna upp samhället ifrågasätts. Dem som protesterar i media påtalar att de låga smittotalen i statistiken beror på att få testas. Myndigheten borde istället ha tittat på andelen inlagda på sjukhus. Lyssnar man på vänner och bekanta så ser vissa öppnandet som en väg ut ur en långvarig nedstämdhet. Andra väntar på en operation eller ett läkarbesök som skjutits upp flera gånger under pandemin. 70-plussare som sedan länge är vaccinerade vill återfå den livskvalitet dem försakat längst av alla. Ingen vill ha fortsatta sociala restriktioner. Samtidigt rapporterar sjukvården att en majoritet av dem som vårdas valt att inte ta vaccin. Andelen med Covid-19 på sjukhus är dessutom inte alarmerande många idag. Rädslan finns att de ska bli fler men vaccineringen ger hopp. Man kan välja en skadlig livsstil eller att vara antivaxxare. Rätten till vård kvarstår oavsett våra livsval. För livsstilssjukdomar ges vård utan att ställa krav på andra i samhället. Aktuell fråga idag är hur länge vaccinerade accepterar restriktioner. De kommande tre veckorna går säkert bra.

Frihetsbevis
Vaccinationsintyg
antikroppstest
coronatest
i vissa länder
ett frihetsbevis
från pandemins
sociala restriktioner.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa