Så kom beskedet från makthavarna som alla har väntat på. I slutet av september tas de sista restriktionerna bort. Men en mening skapar ett kanske. För ska planen fullföljas måste Covid-19 fortsätta att ligga på en låg nivå. Trots detta kanske steg hoppet rakt upp som en raket. Aldrig förr har dåtid varit en framtidsdröm. Men att 2021 få åter den frihet vi hade 2019 känns som en seger. Det är dags att planera en fest fredagen den första oktober. Då ska vi fira en återgång till gamla fria tider. En ny svensk nationaldag som markerar befrielsen från coronadiktaturen.

Gamla tider
Dagen ska firas
då Sverige åter blir
som det en gång var
med fel och brister
men ändå ett bra
fritt land att leva i.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa