Idag saknar de flesta svårt sjuka i Covid-19 två doser vaccin. En majoritet har inte ens vaccinerat sig. Personal beskriver en förtvivlan eftersom svår sjukdom hade kunnat undvikas med vaccin. Det upplevs frustrerande att personer utan medicinska skäl avstått vaccinering. Oavsett om dessa trott på falsk propaganda, haft ointresse eller andra skäl så drabbar deras svåra Covid-19 andra. Efter tre vågor av pandemin säger allt fler vårdpersonal upp sig. Eskalerande arbetsmiljöproblem under årtionden har inte blivit lösta före pandemin. En fjärde våg är mentalt och fysiskt nästan outhärdlig för allt fler vårdanställda. Det är dags att lösa vårdens utmaningar. Personalens patientlojalitet var redan tänjd till bristningsgränsen före pandemin.

Sensommar
Det blåser i mitt liv
hösten knuffar undan
de sista skälvande
sommarlika dagarna
som står småfrusna
utanför köksfönstret
och stampar bland
de först fallna löven
sensommaren är kvar
men flykten är nära
banar väg för mörkret
värmen inne från alla
mysiga stearinljus.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa