Sensommaren är en starttid för återgång i arbete, till skola och högre studier. Pandemin påverkar fortfarande vardagslivet även om restriktionerna minskat och vaccineringarna ökat. Samtidigt läser vi att danskarna graderat ned pandemin till icke samhällsfarlig medan norrmännen rödlistat Sverige. Grannländernas makthavare har agerat annorlunda i jämförelse med våra. Alla kommentarer från utlandet har inte varit trevliga. Märkligt att behöva stå till svars för den svenska strategin som vissa ser som vettlös. Som individ har man bara att acceptera de beslut som makthavare tar. Förvånansvärt är att de kritiska redan vet vilken strategi som är ett vinnande koncept. Pandemin är inte över så att utse den bästa strategin känns lite tidigt. I framtiden får vi svaret på vad som var bäst för folkhälsan och samhället som helhet. Till dess får vi leva i den vardag som vi tilldelats av makthavarnas beslut.

Må bra
Insikter kommer ofta
med svåra utmaningar
personer du värderar
dem som stjäl energi
vad du vill med livet
alla framtidsdrömmar
lyser som starkast
när vardagen hotas.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa