Sverige kör efter två coronaspår samtidigt. Den ena resan går mot färre restriktioner. Den andra resan handlar om en tredje dos för att klara nästa våg. Hoppas att de kan förenas i en väg mot frihet. Men ingen vet vilken resa vi får nu i höst. Två doser vaccin ger bra skydd mot framförallt svår sjukdom och död. Sedan beskrivs att äldre eller svårt sjuka inte alltid bygger tillräckligt bra skydd. Dessutom kan några bli coronasjuka för inget vaccin ger 100 procent skydd och skyddet avtar med tiden. De flesta klarar sig bra men de sköraste har fortfarande störst risk. Kanske kommer dem att få en tredje dos, kanske inte. Kanske får vi större frihet, kanske inte. Prognoserna är lika urvattnade som blommorna i ösregnet ute.

Dagens bön
Må pandemins klor
förtvina och tappa greppet
låt oss vakna en morgon
se att den förlorat makten
över folks liv och hälsa.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa