Myndigheten som utfärdar Covidbevis fortsätter att skapa utmaningar. Sedan starten har kapaciteten att utfärda intyg inte varit tillräcklig vilket dem vetat om. Därför har dem påtalat att folk inte ska ta ut intyg i onödan och inte heller långt före planerad avresa. Så långt kan väl de flesta acceptera. Men det är ingen bra idé att vänta så länge. Myndighetens kapacitet att utfärda intyg och dataleveranserna från vaccinerande regioner är fortfarande inte tillförlitliga. Så dem som väntar till veckan innan avfärd får inte alltid ut vaccinationsintyg eller saknar uppgift om alla doser. Dem som får ut korrekta intyg har dessutom enbart tre månaders giltighet. Varför är svårt att förstå. Är man vaccinerad och allt är inrapporterat så är ju fakta detsamma över tid. Ett redan överbelastat svenskt system ska utfärda fyra intyg när andra europeiska länder har årslång giltighet. Det unika svenska arbetssättet verkar inte vara optimalt.

Klimatkris
Lev klimatsmart
minimera dina krav
på jordens resurser

självklart säger du
men det är svårt
för en människa

du har alldeles rätt
ensam går det inte
alla måste samverka.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa