Sakta har det sociala livet återuppstått men givetvis inte som före pandemin. Nu har i alla fall allt fler fått två doser vaccin och vågar röra sig längre från hemorten. Så härligt att återses fysiskt. Vi gör utflykter, går på kafé och restaurang med handsprit och avstånd i minne. Oavsett restriktioner så stiger glädjen inombords. Den egna rörligheten i närområdet ökar. Månadskortet för kollektivtrafiken är åter på autogiro. Små tecken på att det vanliga livet är på gång. Men kampen mellan vaccin och mutationer är inte avgjord. Den positiva trenden är under press av viruset. Nu rapporteras att nästan alla som insjuknar är ofullständigt eller helt ovaccinerade. Ingen, absolut ingen, vill återgå i personlig lockdown. Det lilla sociala liv vi återerövrat vill vi både behålla och få utöka. Hoppet står därför till att tillräckligt många kan och vill vaccinera sig.

Växtkraft
Alla promenader
i skog och mark
har gett själen
utrymme att växa
trots pandemins
alla restriktioner.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa