Det sociala livet utvecklas i en positiv riktning. Smittspridningen är ganska låg och framförallt blir allt fler vaccinerade. Sommaren har inneburit besök både från utlandet och andra delar av Sverige. Vi är alla vaccinerade med dubbla doser och friska. En bra grund för att ses. Så härligt med alla långväga besök och fler kommer. Solen lyser ute och nu är det svalare än på länge. För kroppen blev 20-25 grader och blåst en höstupplevelse. Fast egentligen är det ju en vanlig svensk sommardag. Men den långvariga medelhavsvärmen har ställt om kroppstermometern. Ljuvliga dagar trots allt.

Fika
Fika ett svenskt ord
en förbannelse
ett sockerberoende
som du fastnat i

jag sörjer min vän
fången i sin kropp
invaderad av sjukdomar
ett ätande utan stopp

din vilja har drunknat
i ett hav av sötsaker
som obarmhärtigt
sakta dödar dig.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa