Vissa har åter börjat resa utomlands för semester. Andra reser jorden runt med OS i teve. Själv reser jag allt mer i närområdet. Har åter månadskort inom min region och åker även till grannlän. Fullvaccinerad men håller avstånd. Det begränsade resandet ger en frihetskänsla. Ett tecken på att vi kanske kan återfå den vardag och frihet som fanns 2019. Varje steg i rätt riktning är därför positivt. Månadskortet i kollektivtrafiken känns som en delseger. Slipper Sverige en fjärde våg i höst blir resorna längre. Men än så länge är jag bokad som en kugge i vaccineringsprogrammet. Tids nog kan det engagemanget avtrappas till fördel för längre resor. Som jag längtar och så jag gläds över alla framsteg vi gör.

Semester
För Covid-19
finns ingen semester
virusets agenda
är att överleva
vecka efter vecka

det byter utseende
för att gömma sig
och smyga in igen
före dörrarna är låsta
av massvaccinering.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa