Att vandra i naturen har alltid gett en inre frid. Med förundran kan jag se naturens egna konstverk. Klippformationer, växtlighet, stenar, vatten och vinden talar till den som vill lyssna. Med ödmjukhet ber jag trädet om tillåtelse att ta torra kvistar. Frågar marken om tillåtelse att göra upp en eld så att jag kan laga mat och koka kaffe. Tackar bäcken för vatten till mat och dryck. Vi delar samma luft, mark och vatten susar vinden till svar. Ska vi överleva måste vi respektera varandra och vara varsamma med det vi har. Äter under tystnad och begrundar svaret. När jorden våldtas på resurser ger den varningar genom naturfenomen. Centraleuropa är översvämmat och en pandemi råder. Naturen talar till oss med allt högre röst. Många makthavare behöver en stor dos av animism. De behöver lyssna på naturen så besluten går i rätt riktning.

Samklang
Himmel jord och vatten
allt som växer och lever
alla ger dem oss tecken
talar med vindens röst
berättar om villkoren
för allas överlevnad
alla hot som växer
men makthavare
lyssnar sällan.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa