Över 99 procent av dem som i juni dog av Covid-19 i USA var inte vaccinerade. Även Sveriges statistik visar att risken för svår sjukdom och död minskar dramatiskt efter vaccin. Genomlevd sjukdom ger också en nivå av skydd. Den individuella risken saknar ändå facit. Varje person har en unik livsresa vilken kan påverka hälsan både positivt och negativt. Ingen kan förutse vem som kommer att drabbas av deltavarianten som nu är i fokus. Det är inte riskfritt att leva. Alla dagar tar vi hundratals beslut mer eller mindre medvetet. Att välja eller avstå vaccin är endast ett av alla dessa beslut där risker och fördelar vägs mot varandra.

Alla dagar
Livslängd
ett ord med
säker början
men oklart slut
någon förvarnas
andra överraskas
och dör akut.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa