Sverige har vårdköer. De har blivit längre under pandemin men de fanns långt före. Precis som bristen på sjuksköterskor. Makthavarna hävdar att de lägger stora summor för att lösa båda problemen. Det märkliga är att det ändå fortsätter år efter år. Åren blir dessutom till årtionden. Så resurserna har inte skapat lösningar. Det är som en sjukdom där makthavarna lägger all kraft på symptomen men aldrig tar bort orsaken. Sjukdomen förvärras hela tiden och symtomen ökar. Allt fler anställs för att hålla symtomen under kontroll. Men det vårdSverige behöver är en omvänd strategi där sjukdomen botas. Vi är många som har en stilla önskan att vårdSverige ska tillfriskna. Det kräver nytänkande hos makthavare, vidareutvecklade arbetssätt, bättre digitala stöd och adekvat bemanning. Inget av detta är omöjligt. Det finns goda exempel att tillvarata både inom landet och från grannländerna.

Sanningen
Går förbi ett bageri
vänder går tillbaka
lockad av skylten
Inget transporterat
allt bakat här

beställer en smörgås
smakar inte nybakad
så kommer sanningen
en brödbil stannar
levererar industribakat

sanningen kom hit
precis som alla lögner
och dåliga beslut
till sist syns tydligt
i sin nakenhet.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa