Hösten 2020 insåg jag att månadskortet jag hade på autogiro var en usel investering. Så många hundra varje månad för en kollektivtrafik vi skulle undvika. Bara nödvändiga resor var budskapet. Ytterst få av mina resor var nödvändiga. Jag hade och har fortfarande promenadavstånd till allt av vikt för vardagslivet. Men nu, efter nio månader, har jag ett nytt månadskort. Inte på autogiro utan i mobilen. Att blippa är fortfarande sällan ett alternativ i kollektivtrafiken. Smittspridningen i samhället har sjunkit i takt med vaccineringar och sommarens ankomst. Munskydd är frivilligt att använda och jag blev färdigvaccinerad 10 juni. Nu blir det allt fler resor. Det mest positiva just nu är att det sociala livet är tillbaka. Inte på samma nivå som före pandemin men det går åt rätt håll. Månadskortet är idag väl investerade pengar i livsglädje och välmående.

Livet
Vi styr inte
allt i våra liv
men vi äger
våra tankar
och handlingar
i pandemitid
är omtanke
om andra
värt mycket mer
än pengar.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa