Så öppnar äntligen Sveriges version av den europeiska satsningen på Covidbevis. Många svenskar vill logga in den första dagen. Det visar sig gå med svajande resultat. Vissa kan logga in och får ut sitt Covidbevis med korrekta uppgifter. Andra har inte alla doser införda i systemet trots att dem tagits i mitten av juni. Varför kan dem inte förstå då det skulle vara infört senast efter sju dagar enligt myndigheten. En tredje grupp kan inte logga in och möts av ett felmeddelande där dem ombeds logga in vid annat tillfälle. Irritationen beskrivs i media. Senare under dagen har den ansvariga myndigheten ett svar. Förloppet börjar hos de 21 regioner som ansvarar för vaccinering. Alla dessa ska rapportera till en myndighet som ansvarar för det nationella vaccinationsregistret. Därifrån får myndigheten som ansvarar för Covidbevisen information. Denna informationskedja har brister som medborgarna är de första att upptäcka. Den underdimensionerade kapaciteten för inloggning var dock myndigheten väl medveten om.

Samarbete
Att lösa ett uppdrag
med många parter
kräver överblick
av eget arbete
och samverkan

att vara bäst
i klassen räcker inte
uppdraget behöver
den bästa klassen
i smidigt lagarbete.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa