Sedan vaccineringen inleddes har vissa regioner fått vaccinturister från andra. Fast egentligen är dem inte turister. Dem använder sin rätt att få vaccin där dem befinner sig. Ordet turister visar på att man förlagt ledig tid på annan ort än hemorten och bokat vaccin där. Ofta nämndes att just stockholmare valde andra län. Från början signalerade vissa regioner på att cirka 2-7 procent av dem som vaccinerades kom från andra län. I Uppsala kom en betydligt högre topp när vaccineringsarbetet gav 25 åringar och äldre rätt att boka. Helt plötsligt var ovanligt många av tiderna bokade av stockholmare. Likaså nästa dag. Att stockholmare åker till grannlänen i så stor omfattning måste betyda något. Hoppas makthavarna förstår vad medborgarna signalerar.

Att rösta
Man kan rösta
i en vallokal
med postgång
eller välja att
ligga på soffan
eller visa åsikten
med fötterna.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa