Vissa har börjat sin semester, andra planerar den och sedan har vi dem som helt äger sin tid. Oavsett orsak till lediga dagar så kräver dem viss planering i pandemitid. Nu söker många information om det dem kallar coronapass. Vissa inför en resa andra hoppas det ska underlätta att komma in på olika event. Söker man på den myndighet som stått i frontlinjen för pandemin finner man information riktad till den som är vaccinerad. Men endast drygt hälften av den vuxna befolkningen har fått första dosen. Och dem med två doser är därmed ännu färre. Så den informationen riktar sig till en mycket begränsad skara. Så frågan kvarstår om var svar finns för dem som inte är vaccinerade och dem som vill gå på event. Första steget är att hitta till ännu en myndighet. Givetvis helt okänd för väldigt många. Andra steget är att namnet bli Covidbevis. Har man tagit sig över den tröskeln är man en bit på väg. Då vet man i alla fall var det kommande Covidbeviset ska finnas.

Splittrad
Har en person
många diagnoser
delas kroppen upp
i mun, kropp och själ
med olika journaler
men det går att
få en helhetsbild
om individen vill

Landet Sverige har
över fyrahundrafemtio
statliga myndigheter
alla med varsin egen
pusselbit att styra över
under vanliga dagar
helt oväsentligt
i kris en utmaning.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa