De resursstarka länderna har köpt upp flera gånger mer vaccin än vad som krävs för att vaccinera den egna befolkningen. Utmaningen i en pandemi är dock att den är pandemisk, alltså spridd över stora delar av världen. Ska viruset bromsas måste vaccination ske i global samordning. Trots internationell samverkan om vaccin till resurssvaga länder är skillnaderna enorma. Jordens resurser varken fördelas eller förbrukas med lika rätt för alla. Tillgången till vaccin mot pandemin följer denna ojämlikhet. Ska världen vinna över pandemin krävs större rättvisa än vi ser idag.


Livsvillkor
Världen är stor
språken många
livsvillkoren olika
ett liv i överflöd
kan vara fattigt
ett liv i armod
kan vara rikt
för själslivet
är beroende
av människor
och kärlek.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa