Så ska den 30-gradiga sommarvärmen efterföljas av ett regn- och åskväder. På balkongen trängs krukor skyddade av tak. Lyfter av blomlådorna och sätter dem längre in så växterna undviker drunkningsdöden. Sverige har samtidigt drabbats av ett politiskt oväder. Den stormen handlar inte om pandemin utan hyresbostäder. Smittan har diskuterats i vågor av hobbyepidemiologer och mer eller mindre sakkunniga experter. De stormarna har landet ridit igenom. Diskussionen om hur hyressättning ska regleras skapade en regeringskris. Själv flyr jag från både pandemi och hyror in i fotbolls-EM. Känns skönt att lämna alla debatter och lägga allt engagemang i något så trivialt. Fotbollen har legat varmt om hjärtat sedan en egen halvtaskig karriär i division 2. Att se de riktigt proffsiga spela är en njutning oavsett lag. Sedan finns ju alltid favoriter.

Makt
Kunskap är makt
men utan respekt
blir det förakt
ett gapande
som kränker
där gaphalsen
sig själv sänker.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa