Samhället och våra livsmönster förändras. Ofta utan att vi tänker på det. Ibland mer dramatiskt som nu genom den pågående pandemin. Det är inte den första pandemin och kommer inte heller att bli den sista. Idag finns fortfarande äldre som kan berätta om Spanska sjukan som härjade 1918-1920. Dem som överlevde spanskan har upplevt världskrig, flertalet tekniska genombrott som underlättat vardagslivet och månfärder. Dem vet att det går att komma vidare efter kriser. När spanskan drog fram var familjerna oftast mer samlade geografiskt och generationer levde närmare. Man hade stöd av varandra. Idag har vi många gånger fler ensamhushåll och färre lever generationsnära. Personer i ensamhushåll kan må bra och vara starka att gå vidare. Men det finns dem som påverkats psykiskt och behöver stöd att ta sig vidare ur denna kris.

Ensam
Vald ensamhet
och oönskad
isolering
två motpoler
i varsin bostad
ensamhushåll
har många
olika ansikten.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa