Diskussionen fortsätter om covid-19-virusets ursprung. En teori är att det uppkom den naturliga vägen. En annan att det är skapat i laboratoriet i Wuhan. Det senaste som rapporterats är att tre ur personalen sökte sjukvård med covid-19-symptom innan viruset slog till på bred front. Samtidigt hävdar ett antal forskare att virusets genetiska kod är extremt ovanlig i naturen men vanlig i laboratoriemiljö. Oavsett vilken teori som är sann är det viktigt att fastställa ursprunget. Vet man hur viruset uppkom kan man förebygga nya pandemier. Och det om något vill nog alla.

Storm
Viruset flyger fram
som löv i en höststorm
känner inga gränser
lyfter från land till land

här är sommartider
gröna löv sitter kvar
lämnar inte grenen
oavsett stormväder

kanske kan viruset
också stanna upp
ge oss frihet från
coronadiktaturen.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa