Nya Covid-19-mutationer har hittills fått namn efter det land som först identifierade dem. Men de olika ländernas makthavare har motsatt sig den sammankopplingen. Kanske har detta sin grund i en amerikansk makthavare som i pandemins start använde ordet Kina-virus som skällsord. Självklart vill inget land kopplas till negativa globala händelser. Nu har mutationerna fått nya namn från det grekiska alfabetet. Så den brittiska mutationen heter alfa, den sydafrikanska beta, den brasilianska gamma och den indiska delta. Tyvärr tar namnbytena inte död på viruset men makthavarna är i alla fall nöjda.

Namn
Alla har ett namn
vissa har flera
sedan kan man
få smeknamn
och i värsta fall
ett öknamn.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa