Vaccineringen i huvudstaden diskuteras vecka efter vecka. Det skrivs om långsamhet, bortförklaringar, app-haverier och sms-kallelser som inte fungerar. Vi har lärt oss att det finns vaccinjägare och vaccinturister. Jägarna står utanför vaccinationslokaler och hoppas på att få en dos när någon uteblivit. Turisten bokar vaccin i annan region än den egna. Vaccinering mot Covid-19 sker i 21 självstyrande regioner som strukturerar arbetet själva. I vissa flyter allt på, i andra går det mindre smidigt. Det finns mycket att lära av varför utmaningar uppkom i vissa regioner och hur andra lyckades undvika dem.

Examenstider
Studentklasser
springer ut i solen
samlas på gräsmattor
har picknick på filtar
pratar och skrattar
pandemin är glömd
på examensdagen.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa