Andra pandemiåret pågår och även årets sommarplaner styrs av restriktioner. Ordet semester har uppdaterats. Att vara på hemorten är en hemester och att vara rörlig inom Sverige är en svemester. Att utomlandsresor är starkt begränsade på grund av pandemin är lätt att förstå. Svårare att orientera sig i olika länders krav och hur de förändras. Men för många har det varit svårast att förstå de svenska coronareglerna. Bilder på trängsel i stora köpcentra medan enorma djurparker varit nästan folktomma. Detta samtidigt som makthavarna sagt att smittrisken är störst inomhus. Flera andra restriktioner har inte heller upplevts logiska av befolkningen. Olika branscher har även påtalat att makthavarna saknar kunskap om näringen. Att restriktionerna har slagit besinningslöst helt i onödan då deras förmåga att upprätthålla coronasäkra lösningar har underskattats. Årets sommar börjar strypkopplet lätta på vissa branscher men makthavarna håller fortfarande hårt i kopplet. Trots det ökar livsglädjen när sommarsolen lyser och värmen sveper som en varm filt om kroppen.

Tsunami
En ekonomisk kris
sveper fram
från land till land
kommer i sällskap
med pandemin
som en tsunami
sköljer den med sig
livsverk och arbeten
uppe på toppen
långt från vågen
sitter makthavarna.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa