Så kom planen för öppning av Sverige. Som vanligt rapporterar medierna direkt från presskonferensen. Smittnivåer styr och vi ska gå stegvis mot frihet från restriktioner. Nivå tre är synkat mot steg ett. Vid nivå ett kan steg fem diskuteras. Nedtrappningen börjar den första juni.

Efteråt syns frågor i kvällspressens digitala forum. Olika nivåer, steg och datum. Många siffror att hålla reda på och varje är dessutom kopplad till olika restriktioner. Journalisterna försöker skapa reda i allmänhetens frågor. Igen. Budskapet från makthavarna upplevs inte tydligt av alla medborgare. Ett scenario som varit återkommande under hela pandemin. Dem som ställer frågor idag skriver på utmärkt svenska. Så det är inte bristande språkkunskaper som skapar förvirring. Alla måste följa direktiven säger makthavarna och svenska folket försöker förstå vad dem menar.

Självklart
Det som är
självklart
för en person
kan vara oklart
för en annan
alla är vi olika
att nå fram
kräver insikt
för styrkan i
vår mångfald
är också en
utmaning.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa