2021 har präglats av optimism i norra Sverige. Stora industrisatsningar med klimatnytta skapar enorma behov av lokal och inflyttad arbetskraft. Den positiva näringslivsutvecklingen ger de unga framtidstro. De ser fram emot arbete och en lön som ger frihet att leva fullt ut. Samtidigt innebär nuläget att ungdomar sprider nedstämdhet och trötthet. De är motorer i smittspridningen som lyft Norrbotten till den svenska smittoppen. Det positiva och negativa samexisterar på gott och ont. Men så är livet.

Lönearbete
Arbetar
för pengarna
skrattar
på jobbet
längtar
till friheten
lönen ger
ingen vet
min längtan
ansiktsskalet
döljer den.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa