Vaccinering mot Covid-19 pågår. Alla 65-plussare som bor här, och har tackat ja, har fått första dosen. Vissa har redan hunnit med den andra. Riskgrupper och 50-plussare är nu i slutfas. I juni börjar de yngre vaccineras. Det låter som en spikrak väg mot befrielse från restriktioner. Något som vi alla är trötta på. Men nu larmar läkare att vaccinerade kommer in med coronasmitta. Någon kallade det vaccinhybris. En överdriven uppskattning av förmågan att stå emot smittan innan vaccinet hunnit bygga ett tillräckligt skydd. Kanske är det så, kanske inte. Oavsett om man är vaccinerad eller inte så är det en kamp att orka hålla ut. Ingen vill fortsätta i denna coronadiktatur så vi måste klara slutspurten.

Dimma
Dimma ligger
som en våt filt
över staden
bygger en koja
under den
låter sinnet vila
dricker kaffe
i stillheten.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa