Bland invandrade finns dem som klarar svenska i vardagen men inte alla ord och begrepp som används om pandemin. Bland de allra äldsta finns dem som lever i digitalt utanförskap. Bland de yngre vuxna finns dem som inte ser presskonferenser eller läser dagstidningar. Första kvartalen med pandemi var nästan all information på svenska. När vaccineringen inleddes hade vissa regioner krav på digital tidsbokning för 80-plussare. Nu kommer unga vuxna och frågar hur dem ska få veta när de ska vaccineras. Att bromsa en pandemi innebär att ta bort hinder för förståelse och praktiskt agerande. Att nå fram med alla budskap i pandemin är en hinderbana som ännu inte nått sitt slut.

Just nu kommer mest frågor om vaccineringen. Varför man bör vaccineras inte minst med tanke på de risker som beskrivs. Med vad/vilket vaccin, hur det går det till, när, var, vem vaccinerar och vad händer sedan.

Kunskap
Kunskap är makt
att förändra livet
göra skillnad
ta egna beslut.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa