Pandemin har inneburit förändringar. Kontorsarbete har omvandlats till hemarbete. Andra har slitit i vård- eller serviceyrken utan möjlighet till distansarbete. Inom intensivvården har arbetstiden sträckts ut som ett oändligt gummiband. Shopping har folk ombetts undvika. Hemleverans av varor från butiker har istället ökat. Likaså möjligheterna att beställa och avhämta utanför butik. E-handeln har utvecklats och allt fler företag erbjuder idag live-video-shopping. Pandemin har visat på både brister och nya möjligheter. Diskussioner hörs om makthavare och hur de styr i offentlig och privat verksamhet. Men även tankar finns om det egna vardagslivet. Sedan återstår att agera för de förändringar vi önskar i samhället och livet.


Förändring
Flyttar långt bort
lämnar fast jobb
och lönekuvert

är förväntansfull
inför en framtid
utan löften

känner stor frihet
andra oroar sig
över mitt val.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa