Mediebruset är mångfasetterat, men ändå inte. Mycket handlar om pandemin. Framförallt om de pågående vaccineringarna. Men även att intensivvården fortfarande är hårt belastad av covid-19 patienter. Vårdpersonalen är utsliten, vissa är sjukskrivna, andra har slutat. Det finns berättelser om personer som viruset skickat till dödens väntrum men som överlevt efter långvarig respiratorvård. Och så dem som åter säger att pandemin är en bluff, en konspiration. En dag tidigare i veckan stod jag utomhus och hörde en person förklara att Gud är det enda skydd vi behöver. Att avsaknad av tro är den enda riskfaktorn. Vad som är sant och falskt om nuläget finns verkligen många åsikter om.

Busshållplatsen
Ni står med mobiler
söker busshållplatsen
som inte finns
mer än till namnet
inte ens Google
kan hitta den
rösterna höjs om
värdelöst bussbolag
jag står bredvid
vet var den är
men ingen ser mig
levande men osynlig
i en digital värld
som vägrar ge svar.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa