Våren flög iväg med nordanvind. Lyckligtvis klarade den att göra en piruett och återkom. Väderprognosen säger nu att om två dygn blir det tjugo grader och sol. I det lilla växthuset på balkongen är det svalt. Inne står sju krukor med växter som väntar på att flytta ut. Några utekrukor och balkonglådor med mer köldtåliga växter sprider färg i tillvaron. Väntar nu på att ett par perenner för varmare zon ska visa om de klarat vintern. Men framförallt väntar jag på frukost på balkongen, att njuta av eftermiddagar i solen och kvällar med en bok eller musik. Det är glädje i sinnet och förväntan i luften. Ett hopp om en sommar med frihet från pandemin växer. Förra sommaren uteblev den förutspådda flockimmuniteten. Nu har över en miljon svenskar haft covid-19 och vaccinering pågår. Denna sommar måste bli den sista med coronadiktatur, svår sjukdom och död. Det sociala livet behöver växa och blomma precis som allt på balkongen.

Ensamhet
Många såg in i dina
hemlösa ögon
på väg ut
ur det förflutna
mot framtiden
ögon utan hopp
förväntan och glädje
ögon fulla av
ensamhet och längtan
många såg
in i dina ögon
ingen såg dig.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa