Ett år med begränsad valfrihet för 70-plussare har nu passerat. Våren 2020 ombads dem hålla sig hemma oavsett vilket liv personen levde. Bodde dem på ett kommunalt boende var besök icke önskvärda. Det sociala liv dem var vana vid försvann för det skulle skydda dem. Men isoleringen från vardagsliv, familj och vänner var inget skydd. Covid-19 hittade många av dem i alla fall. Ålder blev en dominerande riskfaktor för livshotande covid-19. Fast det var inte deras ålder eller beteende som var orsaken till att smittan nådde dem. Idag finns olika sorters vaccin mot covid-19 vilka alla är godkända för äldre. Men rätten att vara delaktig i medicinska beslut och välja vaccinsort har makthavarna övertagit. Valet är ta det som erbjuds eller avstå.

Ålder
En kronologisk
siffra är ålder
en biologisk
visar livskraft
andras beslut
kan påverka
din livslängd.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa