Ätbara växter blir allt större inomhus. De tål inte det svala vädret på balkongen. Men ibland värmer solen så de får vara ute en stund. De härdas sakta att tåla den svala uteluften. Samtidigt är vi människor härdade till förtvivlan på inneklimatet. Pandemins förbannelse är dess förmåga att skapa solitärer istället för gemenskap. Lika mycket som växterna inne vill ut i sommarvärme vill vi människor också ut. Längtan är stor att återerövra alla sociala event som vi avstått i över ett år. Nu är förhoppningen att vi och växterna får komma ut i full frihet samtidigt.

Kramen
Du kommer gående
armarna utsträckta
för att ge en kram

ser inte signalerna
kroppen som stelnar
en reflexmässig flykt

ett förändrat beteende
skapat av pandemins
sociala distansering..

.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa