December 2019 fanns Covid-19 i Wuhan Kina. Den 11 mars 2020 hade världen en pandemi. När nyheterna beskrev situationen i norra Italien var det en skrämmande verklighet. Vi har hittills sluppit det kaoset men Indien står idag i en situation som är mångdubbelt värre än Italien 2020. Här hemma hoppas vi på att ljusningen ska komma med sol, värme och vaccin. Information om vaccinerigen går idag att få på flera språk. Men för ett år sedan fanns myndigheternas information bara på svenska, svenskt teckenspråk och engelska. De stora invandrarspråken saknades helt. Hemspråket är en källa till trygghet och förståelse framförallt när budskapen kryddas av ord som inte talas i vardagslivet.

Ny i Sverige
Uppehållstillstånd
permanent eller tillfälligt
eller inget tillstånd alls

fått en nystart i Sverige
har en tillvaro i vänteläge
eller ett liv i skuggsamhället.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa