Pandemins stora dirigenter är makthavare som genom sina beslut tilldelar oss roller utan vårt medgivande. Folket är orkestern som ska följa takten. Det är inte lätt för dirigenterna byter både melodi och takten svajar. Än ska det vara si, sedan ska det vara så och alla ska hinna med och förstå. I ena rollen ska vi spela solo och helst vara hemma. I den andra rollen ingår vi i den svenska orkestern som spelar och sjunger vaccinets lovsång. Många följer dirigenten helt medan vissa följer när det känns rätt. Motståndsrörelsen vägrar spela solo och sjunga lovsånger. Oavsett val av roll vill alla ha vardagen tillbaka.

Kriget
Du är min dotter
med annan mor
invaderad av cancer
utfryst och bortstött

du för ett krig
mot invasionen
vinner bit för bit
tillbaka din kropp

du är inte ensam
jag finns bredvid
öppnar min famn
är din enda familj.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa