Världens länder har valt olika vägar i pandemin. Man kan därför fundera över var det är bäst att leva just nu. Nya Zeeland har varit en förebild som ofta lyfts. Där lyckades man snabbt få viruset under kontroll och de har extremt låga dödstal. Nära noll dödsfall per hundratusen invånare. Men det har även Singapore klarat. Man kan leva ganska fritt i dessa länder med respekt för de coronaregler som gäller. I Sverige lever vi också ganska fritt. Men i jämförelse har pandemin slagit betydligt hårdare här både mot liv och ekonomi. Nu återstår att vinna kapplöpningen mot mutationer genom vaccination. Även där har världens länder olika förutsättningar redan från start. Vi har resurser till både vård och vaccination. Så oavsett de brister som framkommit under pandemin är vi lyckligt lottade jämfört med många länder. Kanske inte bästa landet i världen men definitivt ett bra land att leva i.

Migration
Migration
ett ord fyllt
av människor
i desperation.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa